13 Nisan 2010 Salı

Bebek Tulum Şablonlu-Anlatımlı













YAPILIŞI
Pantolon: (birkaç parça halinde çalışılacak)Sıra 1: 100 adet zincir çekerek başlayın, 1 zincir ve daha önce çektiğiniz 100 zincir üzerine 100 adet brit yapın. Sıra 2-3: Sıra 1 'deki gibi yapılır. Sıra 4'12: Sıranın ilk çift britini yapmak için 3 zincir atın, 99 çift brit yapın. Halka 13-17: İlk çift briti yapmak için 3 zincir atın, 99 çift brit yapın. Halkanın başlangıcındaki 3.zincir üzerinden bir kapama zinciri yaparak kapatın. 14. ve 15. halkalarda şemada belirtildiği gibi çiftli britlerin sayısını artırınız. 112 adet zincire sahip olacaksınız. 17. halka tamamlandığında, ipliği düğümleyin. Bacak: Halka 18: Beyaz ok ucu ile gösterilen yerde iplikle bir kapama zinciri yapın (merkez ön). İlk çifte briti yapmak için 3 zincir çekin. Sonra 53 çift brit yapın. Başlangıçtaki halkanın 3. zinciri üzerinden bir kapama zinciri yaparak halkayı kapatın.Halka 19-34: Sembolleri destekleyen ifadeleri ve şemada gösterilenlere devam edin. 19. ve 23. halkalarda, kasık ön ve arka kısımlarında 1 çift brit (2 adet çift briti birlikte yapın) azaltın (şemaya bak.). 34.halka tamamladıktan sonra ipliği düğümleyin. Diğer bacak içinde 18-34. halkaların aynadaki görüntüsünü tekrarlayın (simetriğini yapın). Hırka: (birkaç parça halinde çalışılacak) Herbiri 4 zincirden yapılmış ve bir kapama zinciri ile kapatılmış 10 adet halka motifi oluturun ve ipliği düğümleyin.Sıra 1: (sıralar halinde çalışın ön ve arka) Beyaz okun belirttiği yerden başlayın. 5 zincirle bir halka yapın. 3 kere şu ifadeleri yapın:* 3 çift briti birlikte çekin, (sembolleri destekleyen açıklamalara bakın*, sonra 9 kez * halkaya 7 zincir ekleyin*, 3 kez* 3 çift briti birlikte çekin ( sembolleri destekleyen ifadeler), 1 zincir*, 3 çift briti birlikte çekin, sırayı 5 zincir ile bitirin. Sıra 2: İlk çifte briti yapmak için 3 zincir çekin, 3 çifte brit yapın. Bir halkanın üzerinde 10 kez ** 1 zincir ve 4 kez * 3 çift briti birlikte ve 1 zincir*, 4 çift brit. (şemaya bak)**. İşi başa çık.Sıra 3-14: Şekle deavm edin ve dikkatlice sembolleri destekleyen ifadeleri ve şemayı takip edin.Sıra 15-25: Şemada gösterildiği gibi işi 3 parçaya ayırın. 15-25. sırayı ön tarafı oluşturmak için her iki tarafından da iki kez simetrik olarak tekrarlayın. Arkayı çalışmak için şemadaki ifadeleri takip edin. Sıra 26: Arka ve bir önü omuzlarda birleştirin. Beyaz ok ile gösterilen yere bir kapama zinciri yapın ve gerekli olduğu zaman tekrarlayın: * 2 zincir, 1 brit* . Şemada gösterilen bir ilmek üzerinden 3 zincir ve 1 kapama zinciri yaparak sonlandırın. Diğer omuzu kesmek için bu sırayı tekrarlayın.Halka 27-28: (şemada koyu renkte gösteriliyor, halkalar halinde çalışın) Şemadaki ifadeleri takip ederek bir kapama zinciri yapın. 28.halkadan sonra ipliği düğümleyin.
Yaka: Sıra 29-31 (sıralar halinde çalışın ön ve arka)Beyaz ok ile gösterilen yere bir kapama zinciri yapın ve hırka için yaptığınız modeli tekrar yapınız. 31 .sıranın sonunda şemada gösterilen ilmek üzerinden bir kapama zinciri yapın ve sonra ipliği düğümleyin. Sıra 32: (Şemada gri renk ile gösterilen bordur ve yalnızca yakanın üst 3 kenarında çalışıldı). Gri ok ile gösterilen yere bir kapama zinciri yapın. 1 zincir yapın, sonra şemadaki ifadelere ve sembollere göre devam edin. İpliği düğümleyin.Kollar: Her biri kapama zincir ile kapatılmış 54 ilmek halkası yapın. İpliği kesip düğümleyin.Sıral: (sıralar halinde çalışın ön ve arka) Beyaz ok ile gösterilen yerden başlıyarak J zincir yapın. Bir halkada, *3 kere ** 3 çift brit birlikte, 1 zincir**, 3 çift brit birlikte* sonra 4 kere * 7 zincir, bir halkada 3 kere** 3 adet çift brit birlikte, 1 zincir**. 3 adet çift brit birlikte, 3 zincir ile sırayı bitirin.Sıra 2: ilk çift briti yapmak için 3 zincir çekin, 1 çift brit, sonra 5 kez takip eden ifadeyi yapınız: **1 halka içinde * 1 zincr ve 4 kere * 3 çift brit beraber, 1 zincir*. 1 çift brit (şemaya bakınız). Sıra 3-25: Sembolleri destekleyen açıklamamları takip ederek şemada gösterildiği gibi devam edin. 15. sıradan itibaren azaltamaya başlayın. 25. sıranın bitiminde ipliği düğümleyin. ikinci kolu ilkiyle aynı şekilde tamamlayın.



Pantolon: Şemada gösterildiği gibi pantolonun bacak uçlarına bordur yapınız. Pantolonun tepe kısmını şu şekilde yapın:Sıra 1: Beyaz ok ile gösterilen yerlere bir kapama zinciri yapın (şemada koyu renkteki bölümlere bakınız), 1 zincir, 30 brit yapın.İşi başa çıkın.Sıra 2: 1 zincir, 2 brit, 3 kez şunu yapır. * 2 zincir, 2 ilmek atla (böylece düğme iliklerini açmış oldunuz), 5 brit*. İşi başa. çıkın.Sıra 3: 1 zincir, 30 brit, sonra pantolonun üst kısmı boyunca devam edin ve kısa tarafi karides ilmeği ile aşağıya inin (karides ilmeği: soldan sağa doğru yapılan brit). İpliği düğümleyin. Düğme deliğine denk gelen yerlere düğmeleri dikin.
HırkaKolları ve arka ksımı birleştirin. Kollann. birleştirmeden önce yelek halindeyken kol kenarlarına 2 bordur halkası yapır. (şemada koyu renkle gösterilmiş). 2 ka: iplikle 20 cm uzunluğunda zincir çekerek 2 adet boyun bağı yapın. Çizimde gösterildiği gibi yakanın ön tarafına ilıştirin.



Hiç yorum yok: