30 Mart 2010 Salı

PORTAKAL VE LORLU PANCAKE TARİFİ





Malzemeler
140 gram lor peyniri

9 çorba kaşığı şeker
1/4 su bardağı süt

3 adet yumurta

2 adet portakal
1/2 su bardağı + 1 çorba kaşığı (75 gram) un

1/4 çay kaşığı kabartma tozu

2 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı

Bir kapta lor peynirini, 4 çorba kaşığı şekeri, sütü ve yumurtaları çatal yardımıyla iyice çırpın.
Unu, bir portakalın rendelenmiş kabuğunu ve kabartma tozunu ekleyip, çatal yardımıyla sadece un parçaları kaybolana dek karıştırın.
Pancakeleri pişirmeden önce şurubunu hazırlayın. 2 adet portakalın suyunu sıkın. Yaklaşık 1/2 su bardağı portakal suyu elde edeceksiniz. Ufak bir tencereye alıp geri kalan 5 çorba kaşığı şekeri ekleyin ve yüksek orta ateşte şurup kıvamını alana kadar, yaklaşık 5-10 dakika boyunca pişirin. Pancakeler pişene kadar bir kenarda bekletin.
1 çorba kaşığı tereyağını yapışmaz bir tavada kızdırdıktan sonra 1/4 su bardaklık pancake harcını (tavanın büyüklüğüne göre 2-3 adet yanyana dökebilirsiniz; pişince yayılacağı için arada boşluk bırakarak dökün) dökün ve yaklaşık 1 dakika boyunca, alt katmanı altın rengini alıp biraz kabarana kadar pişirin. Bir spatula yardımıyla pancakeleri ters çevirip diğer tarafını da pişirin ve bir tabağa alın.
Harcın geri kalanıyla aynı işlemi tekrarlayın. İlk beş adetten sonra geri kalan tereyağını tavaya eklemeyi unutmayın.
Servis tabaklarına bölüp üzerine şurubu gezdirin ve servis yapın.

Hiç yorum yok: