30 Mart 2010 Salı

Vanilya Özütü Nasıl Hazırlanır





Vanilya özütü marketlerde satılan toz vanilinle aynı şey değildir. Sentetik bir madde olduğu için ben tariflerimde vanilin kullanmıyorum. Vanilya özütü – yurtdışında “vanilla extract” olarak geçiyor – ortadan ikiye kesilmiş vanilya çubukları uzun bir süre alkolde bekletilerek elde ediliyor. Türkiye’de bazı şarküteriler dışında maalesef bulunmuyor. Yurtdışına giden tanıdıklarınıza ısmarlayabilir veya evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz


vanilya özütünü evde hazırlamak için ufak boy kapaklı bir şişeye ortadan boylamasına ikiye kestiğiniz 3 adet vanilya çubuğunu sokup üzerini 1 su bardağı votka ile dolduruyorsunuz. Güneş almayan bir yerde ara sıra çalkalamak suretiyle 2 ay saklanır

Hiç yorum yok: