12 Nisan 2010 Pazartesi

Halkalı Çanta









Malzemeler:




- DMC Senso merserize pamuk ipliği. Art. 700- 5 yumak kiraz kırmızısı. No: 1006- 3 yumak ayçiçeği sarısı, No: 1003- Alüminyum tığ, No:3.00
Boyut: Çizime bakın.
Gerginlik: Bir motif: 5,5cm





Yapılışı: lleri-geri sıralar halinde çalışırken, gösterildiği gibi 1 zincir ilmeği veya 1 brit ile sıraya başlayın. Her sıranın sonunda, işi başa çıkın. Halkalar halinde çalışırken, her halkaya önceki gibi başlayın ve her halkayı, halkanın başlangıcındaki zincir ilmeği üzerinden bir kapatma zinciri yaparak kapatın. On (kiraz kırmızısını kullanarak ileri-geri sıralar halinde çalışın): Sıra 1—41: temel zincir olarak 61 zincir ilmeği yaparakbaşlayın. 61 brit ile devam edin. İpliği kesin. Arka: Ön kısım ile aynı şekilde yapılır. Köşebent (kiraz kırmızısını kullanarak ileri-geri sıralar halinde çalışın): Sıra 1-156: temel zincir olarak 10 zincir atın ve ardından 10 brit yapın. İpliği kesin. Çantanın kulpu (kiraz kırmızısı kullanarak halkalar halinde çalışın): Sıra 1: temel zincir olarak 82 ilmek, ardından da 82 brit çalışın. Daha sonra, halkanın sonuna 1 brit yapın, temel zincirin diğer tarafına geriye doğru 82 brit, 1 brit çalışın ve halkayı kapatın (şema 1 'e bak.) Halka 2-3: Şema 2'de ve sembolleri destekleyen ifadeler gösterildiği gibi devam edin, ipliği kesin. Diğer kulpu da aynı şekilde örün. Motif (sarı renkle halkalar şeklinde örün): Halka 1: 18 zincir ilmeği yapın ve bir kapatma zinciri yaparak halka şekline getirin. Ve bu halka üzerine 18 brit yapın. Halka 2: Halka boyunca şunu tekrar edin *2 brit, aynı zincir üzerine 2 brit*. Halka 3: Halka boyunca şunu tekrar edin*1 brit, aynı zincir üzerine 2 brit*. Halka 4: 45 brit. İpliği kesin. Aynı motiften 15 adet yapın.





Bitirme: ön kısmı ve köşebendi, düz yüzleri birbirine bakacak şekilde yerleştirin ve bu iki parçayı, bir sıra brit yaparak üç yerden birleştirin. Şimdi, önceki sıranın her ilmeğinin yalnızca arka kısmından zincir olarak diğer bir brit sırası çalışın. Köşebendi arka parça ile birleştirmek için, bu sıraları tekrar edin. iğne ve iplik ile 5 adet motifin 3 sırasını kapatma zinciri yaparak ön kısma dikin. Kulpları ön ve arka kenarlardan 7cm ortaya doğru dikin (çizime bakın).
1- Kulp (45 x 3cm): temel zincir = 82 zincir ilmeği (kırmızı)2- Halka (5,5cm): 18 ilmekli ve bir kapatma zinciri ile birleştirilmiş (sarı).3- Aynı zincir üzerine 2 brit çalışın.

Hiç yorum yok: