12 Nisan 2010 Pazartesi

Örgü Bluz








Küçük bluz altın renkli metalik iplikle işlenmiş, ensede parlak sedef düğmelerle kapanıyor.
Beden 36 / 38



Malzeme: Yak. 350 gr dore sim karışımlı ekru orta kalınlıkta fantezi yün örgü ipliği (45 m/50 gr); 7 ve 9 numara örgü şişleri, 50 cm uzunlukta 9 numara yuvarlak şiş, 8 numara tığ, 18 mm büyüklükte 3 düğme.



Düz yüz: Gidiş sıralarını yüz, dönüş sıralarını ters işleyin.
Vurgulanmış eksiltmeler: Ortada 3 ilmeği birbirinin üstünden geçirerek birlikte örün= 1 ilmeği yüz örer gibi örmeden alın, izleyen 2 ilmeği yüz örün ve örmeden aldığınız ilmeği bu ilmeğin üstünden geçirin.



Ön ve arka parça: 7 numara şişle 49 ilmekle başlayın. 1 dönüş sırası ters örün. Ardından 9 numara şişle düz yüz devam edin. Kalça yuvarlaklığı için her iki yanda başlangıçtan sonraki 10. sırada 1 ilmek vurgulayarak eksiltin, izleyen her 8. sırada 1 ilm, daha eksiltin= 45 ilmek. Başlangıçtan 14 cm = 21 sıra sonra bel için işaret alın. Yan eğimler için bel işaretinden sonraki 9. sırada her iki yanda 1 ilmek artırın ve bunu izleyen 6. ve bunu izleyen 8. sırada 1 ilm, olarak tekrarlayın = 51 ilmek. Belden 20cm = 28 sıra sonra her iki yanda kol evleri için 2 ilmek ve form vermek için aynı zamanda tam ortada da 2 ilmek vurgulayarak kapatın= 45 ilmek. Kol evleri için eksiltmeleri ortada izleyen her 2. sırada 4x2 ilm.olarak tekrarlayın= 37 ilmek. Bundan sonra bu yaka eksiltmelerini ortada 7 kez daha her 2. sırada aynı şekilde çalışın ancak her defasında izleyen dönüş sırasında her iki yanda 1 ilmek şu şekilde artırın: baştan 3.üncü ilmekten sonra ve sondan önceki 3. ilmekten önce bir dolama yapın ve bu dolamayı izleyen dönüş sırasında yüz çapraz örün= 37 ilmek - ilmek sayısı değişmeyecek. Bundan sonra ortadaki artırmaları 3 kez daha aynı şekilde yapın, ancak kenardaki dolamaları kenardan 1 1. ilmekten sonra ve sondan 1 1. ilmekten önce de yapın. Bu son 3 eksiltme artırmanın 1. si ile birlikte omuzlar için her iki yanda 5 ilmek kapatın ve bunu izleyen 2. sırada 1 x 4 ilm. olarak tekrarlayın= 1 9 ilmek.






Bitirilmesi: Dik yaka için 1 9 ilmeği = 38 ilmek, yuvarlak şişe alın, ve işe arka ortadan başlayın. Açık sıralar halinde düz yüz örün, ön parçada ortadaki eksiltmeleri ve iki yanda dolama ile artırmaları aynı şekilde sürdürün. 10 cm = 14 sıra sonra = toplam 7 eksiltme ve buna karşı düşen artırmalardan sonra yakanın ilmeklerini gevşek olarak kapatın. Kol kenarlarına, yakanın sağ açıklık kenarına ve kazağın at kenarlarına 1 sıra kapama zinciri çekin. Sol yaka açıklığı kenarına kapama zinciriyle birlikte zincirden oluşan 3 birit ilik yapın. Düğmeleri dikin

Hiç yorum yok: